Szabari Zoltán

Szabari_ZoltánSzabari Zoltán vagyok. Középiskolásként, a budapesti képző- és iparművészeti szakközépiskola textil szakán találkoztam először a művészeti neveléssel. Később a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskola rajz-földrajz tagozatán szereztem diplomát 1987-ben.

Az azóta eltelt időben pedagógusként dolgoztam Jászkiséren, Jászapátiban, Hevesen és Tenken. A tanítás mellett – ha időm engedte – nyári alkotótáborokba jártam Kétegyházára, Sirokra és Jászapátiba. 2000 óta tagja vagyok a Jászok Alkotó Körének, négy évig vezettem a Jászapáti alkotótábort és évente részt veszek a közös kiállításokon.

Több mint 10 éve dolgozom a Harmónia Alapfokú Művészeti Iskola szervezetében. Jelenleg a hevesi Újtelepi Katolikus Általános Iskolában működő telephely festő és kézműves osztályait vezetem.

A művészeti nevelés kiváló terepe a tehetséggondozásnak. A gyerekeknek fejlődik az esztétikai érzékük és közvetlenül gyakorolhatják a művészi alkotómunkát. Tevékenységük során új technikákkal és eljárásokkal ismerkednek meg. Alkotásaikat pályázatokon és kiállításokon mutathatják be.

Tanítványaimmal elsősorban városi és megyei rajzpályázatokon veszünk részt, általában sikeresen. A legnagyobb eredménynek azonban azt tartom, amikor tehetséges művészeti iskolás növendékeim sikeres felvételi után művészeti középiskolában folytatják tanulmányaikat, ahogyan az elmúlt években is jellemző volt.