Pálfi Veronika

palfiveronikaPálfi Veronika vagyok. Első diplomámat szociálpedagógusként szereztem Hajdúböszörményben. Az évek során több helyen éltem és többféle területen dolgoztam, de a mások segítése, az alkotó művészi tevékenységek mindig is részét képezték az életemnek.

A rajztanári szakot 2008-ban végeztem el, s ez új távlatokat nyitott számomra. Mindig is írtam verseket, próbálkoztam novellákkal, s így az irodalom mellett, most már a rajzolás, festés is állandó részévé váltak mindennapjaimnak.

Az abádszalóki Kovács Mihály Általános Iskolának és a Harmónia Alapfokú Művészeti Iskolának 2012 óta vagyok tanára. Mind a tanórákon, mind a művészeti foglalkozásokon célom az alkotás örömének átadása, tehetségtől függetlenül. A legértékesebb munkákat természetesen a nyári alkotótáborban készítjük, gyakran együtt a gyerekekkel.

Véleményem szerint az alkotás lehetőség. Egy olyan esély, amellyel közelebb kerülhetünk önmagunkhoz, a teljességhez. Tanulni, fejlődni pedig mindig lehet. Mottóm és talán életfilozófiám is a következő:

A tökéletesség nem egy állapot, hanem az út maga.