Mezeiné Vass Ágnes

1986-ban a Jászberényi Tanítóképző Főiskolán szereztem tanítói diplomát, rajz szakkollégistaként, majd 2002-ben az Eszterházy Károly Főiskola rajz-tanári szakán végeztem.

1986-tól, három évet a Tenki Általános Iskolában tanítottam, és 27 éve a Hevesi József Általános Iskola pedagógusa vagyok. 2006/2007-es tanévtől, a Harmónia Iskola képzőművészeti tanszakát vezetem. Szabadidőmben, nyári szünetekben bekapcsolódtam a Városi Gyerekház, és Harmónia Iskola kézműves táboraiba, és vezettem tűzzománc és kézműves szakkört.

Már diákként szerettem alkotni, létrehozni olyan munkákat, amelyek kifejezték érzéseimet. Óvónői szakközépiskolában végeztem, ahol a gyakorlati foglalkozásokra való felkészülés során kreativitásomat megmutathattam. A rajztanári szakos képzés keretén belül kézműves fakultációt választottam, ahol a hagyományos technikák mellett (fonás, makramézás, szövés, batikolás), több időt foglalkoztunk a papírral. Szakdolgozatomban is az origami lehetőségeit elemeztem.

Nagyon fontosnak tartom a manuális munkát, a művészi tevékenységet a gyermeki fejlődésben, hiszen az ízlésfejlesztéstől, a munka és alkotás örömén át eljuttat a belső harmónia megtalálásáig. Nagy kihívás számomra a különleges bánásmódot igénylő tanulókkal való foglalkozás, a tehetségek felfedezése, a fejlesztésre szoruló tanulók megismerése, annak megtalálása, hogy milyen területen tudnak kiteljesedni leginkább. Ehhez keresem az új lehetőségeket, amivel színesebbé, érzékletesebbé, megvalósíthatóvá tehetem a vizuális szemléletformálást, az alkotást.