Abriháné Karniczki Csilla

Abriháné Karniczki Csilla vagyok. Az egri főiskolán szereztem magyar-történelem szakos diplomát 1986-ban. A hevesi Szent Gellért Katolikus Általános Iskolában tanítok immár 30 éve. A Harmónia Alapfokú Művészeti Iskolában 2005 óta dolgozom.

Jelenleg színjáték tanszakon két csoport működik iskolánkban, amelyben én is tevékenykedem. Az irodalom, a szép magyar beszéd és a magyar kultúra iránti elkötelezettségem a gimnáziumi évek alatt kezdődött Egerben. Irodalomtanárként célom, hogy tanítványaimmal megszerettessem a verseket és a színházat.

Az ünnepi műsorok készítése és a tehetséggondozás mindig is a tanári munkám részét képzeték. Sok lelkes és tehetséges diák vesz körül. Készülünk szépkiejtési és versmondóversenyekre. Iskolai és városi rendezvényeken rendszeresen fellépünk. Színházbérletünk van Egerben, de minden évben budapesti színházakba is ellátogatunk. Iskolánk kulturális bemutatóján, a Tarkarbarka esten a színjátszó tanszak két csoportja a vizsgaelőadását mutatja be. Legutóbb a Muzsika hangja című darabbal nagy sikert arattunk.

Amíg sok ilyen csillogó szemű, aktív és a művészetekre fogékony fiatal vesz bennünket körül, addig a magyar kultúránk is virágozni fog.